Historiku i Xhamise Oaza

Historiku i xhamise tone permes datave te rendesishme

1 Prill 2013
Spreitenbaach duke pas mbi 12 mije banore dhe 30% musliman, nje xhami lokale konsiderohej si nevoje e kohes. Hapja e xhamise me nje grup fillestar prej 30 personave u inicua ne 1 Prill 2013, te besatuar qe ta rritin me tutje numrin. Synim kryesor kishte mesimin dhe perhapjen e islamit.

Themelimi i Xhamise Oaza (1 Prill 2013)

Imam Xheladin Leka angazhohet Imam i rregullt ne xhami, i cili sapo kishte perfunduar studimet ne magjistrature ne Mekke. Ky vendim erdhi pas 4 vitesh me imam te perkohshem edhe vazhdim te rritjes se xhematit.

Ardhja e imamit te rregullt (2018)

Qysh nga koha e Pejgamberit a.s, grate kane qene pjese e xhematit te xhamive. Kjo mungese e theksuar e gruas na beri te angazhohemi dhe gjejme nje teologe. Albulena Rahimi angazhohet prane xhamise tone, prej vitit 2017. Ajo ka perfunduar Fakultetin e Jurispudences Islame ne Universitetin Umm Al-Kura ne Mekken e bekuar.

Angazhimi i teologes ne xhami (2017)

Mbi 400 ligjerata ne xhami si dhe te incizuara, 122 persona kane mesuar leximin e Kur-anit famelarte, 80 adoleshente & femije kane mesuar Kur-anin dhe mesimbesimin e fese Islame.
Te sektori i femrave: Rreth 50 ligjerata mujore, rreth 70 gra e 90 vajza/adoleshente kane mesuar leximin e Kur-anit famelarte.

Rezultate te panumerta (2018-2023)

Falemnderojme nga zemra xhematin tone te dashur si dhe secilin vella dhe moter qe ka kontribuar ne blerjen e xhamise tone, duke u thene “Allahu ua ndertofte nga nje OAZE ne Xhenet”.

Donacion per xhamine Oaza

Dhuro për xhaminë Oaza në Spreitenbach dhe merr shpërblime pa fund na i Plotfuqishmi.